Vragen? Bel naar 085 48 66 900

ISDE subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie, oftewel ISDE is een subsidie ter stimulering van investeringen in duurzame en energiezuinige apparaten. Deze subsidie wordt verstrekt door de Nederlandse overheid aan particulieren en bedrijven. Het doel van de subsidie is om meer duurzame warmte te gebruiken en minder gas. Hiermee kan de CO2 uitstoot vermindert worden en wordt energie bespaart.

Lees meer over ISDE subsidie aanvragenEerlijke beoordeling door onze klanten:
9.6 van 10 door 5601 consumenten
100% van onze klanten beveelt ons aan!

Bekijk alle reviews

EIA subsidie

De overheid heeft een budget beschikbaar gesteld om energiezuinige investeringen te stimuleren. Deze fiscale aftrek kan verkregen worden voor duidelijk omschreven duurzame investeringen en voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren. Hiermee wil de overheid het bedrijfsleven stimuleren om energie te besparen en daarmee uitstoot van Co2 te verminderen. De focus van de EIA (energie investeringsaftrek) subsidie is energie besparen door te investeren, voor duurzame energie opwekking is de SDE+ regeling in het leven geroepen.

Lees meer over deze subsidie: Wat is EIA subsidie

SDE+ subsidie

De SDE + subsidie is ter bevordering van de productie van hernieuwbare energie door bedrijven. Energie geproduceerd uit bijvoorbeeld zon, wind, biomassa, geothermie en water. Het voordeel van investeren in een SDE+ project is op meerdere vlakken interessant. Enerzijds kan een bedrijf zich op voorhand behoeden voor de stijgende energieprijzen, onafhankelijkheid creëren van de energieproducenten en vaak levert het investeren met behulp van de SDE+ subsidie een goed rendement op.

Meer weten? Wat is SDE+ subsidie