Bent u zelf niet in de gelegenheid om het formulier uit te printen,
dan horen wij dat graag. Wij sturen u dan een exemplaar met de post.


Formulier om te printenofDirect online aanvragenVragen? Bel naar 085 48 66 900

BTW Teruggaaf-pakket

De teruggave wordt geheel voor u verzorgd. Wij zorgen voor de contacten met de Belastingdienst, houden de termijnen in de gaten, vragen de BTW terug en verzorgen de vrijstelling na de teruggave zodat u niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst. De fiscus stort intussen, binnen 3-5 maanden na het verzoek, de BTW terug op uw bankrekening.

Voorwaarden teruggaaf BTW op Zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • Volgens de Belastingdienst dient de energienota op uw naam te
  • staan;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het
  • elektriciteitsnet.

Bent u ondernemer voor de BTW?

Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren levert ook (een beetje) energie aan het net. Daar staat een vergoeding tegenover zodat diegene die energie levert een voor de BTW economische activiteit verricht. Daarom is diegene ondernemer voor de BTW.

Er dient BTW betaald te worden over de opgewekte energie, maar de BTW over de aanschaf en montage van de zonnepanelen kan teruggevraagd worden. De afdracht bedraagt € 20,- per 1.000 Wp per jaar.

Jaren erna? Kleine Ondernemersregeling!

In principe dient in de jaren na de aanschaf elk jaar BTW betaald te worden over de opgewekte energie. De Kleine Ondernemersregeling is echter van toepassing. Deze regeling houdt in dat wanneer per jaar minder dan € 1.345 BTW betaald dient te worden, een vrijstelling van toepassing is waardoor er geen BTW betaald hoeft te worden. In ‘normale’ situaties is de te betalen BTW altijd lager dan € 1.345 zodat in de jaren na de aanschaf geen BTW betaald hoeft te worden.

BTW ontheffing bij de Belastingdienst?

Omdat de kleine ondernemersregeling van toepassing is kan de Belastingdienst ook worden verzocht dat de jaren na de aanschaf geen administratie en aangiften meer gedaan hoeven te worden.